Ekonomiansvarig

Lediga Tjänster

Arbeta Hos Oss

Centralbyggarna söker Ekonomiansvarig

Centralbyggarna grundades 2003 och är idag ett företag med 30 anställda, lokaliserade i Åkersberga. Vi levererar allt från relälådor till lågspänningsställverk, till både industri-och entreprenadkunder.

Nu söker vi en Ekonomiansvarig som kommer att ha ett övergripande ansvar för bolagets ekonomifunktion och vara en aktiv medlem i företagets ledningsgrupp. Ekonomiansvarig rapporterar direkt till VD.

Uppdraget
I ditt uppdrag som Ekonomiansvarig ansvarar du för att göra analyser av resultat på bolags-, affärsområdes- och projektnivå samt bidrar aktivt i ledningsarbetet med förbättringsåtgärder. Du är aktiv och drivande i den affärsplaneringsprocess och uppföljning som sker löpande.

I ditt dagliga arbete kommer du att genomföra och ansvara för:

 • Den löpande redovisningen.
 • Bokslutsprocessen som innefattar månads-, kvartals- och årsbokslut.
 • Koncernrapportering i enlighet med Sdiptech-koncernens rapportformat
 • Rapportering till VD, ledning och moderbolaget inklusive analys av utfall mot tex budget och utfall föregående år i syfte att synliggöra trender i intäkter, kostnader och marginaler
 • Budgetarbete och framtagande av prognoser.
 • Agera stöd till VD i frågor som rör budget, prognoser, personal och strategier.
 • Likviditetsplanering och skatter samt kontakt och rapportering till myndigheter och revisorer.
 • Framtagande av årsredovisning och förslag till förvaltningsberättelse.
 • Hantera kund- och leverantörsreskontra.
 • Löne- och personaladministration via Hogia löneprogram.
 • Arbeta med samt utveckla affärssystemet Monitor.

Vem är du?
Du har flera års erfarenhet av ekonomiarbete och har haft självständigt ansvar för redovisnings- och bokslutprocesser. Du har även flerårig erfarenhet av projektrelaterad verksamhet med vana att hantera exempelvis succesiv vinstavräkning. Vi ser gärna att du även har erfarenhet från koncernredovisning samt arbete med affärssystem. Meriterande är om du kan hantera affärssystemet Monitor eller likvärdiga affärssystem.

Som person är du ansvarstagande, noggrann, analytisk och affärsorienterad. Du är strukturerad och sätter dig in i detaljer för din förståelse av en verksamhet. Du fungerar väl i sociala relationer och är en drivande person som gillar att utveckla och implementera förändringsarbete.

Vi erbjuder
Centralbyggarna har en platt organisation med snabba beslutsvägar och ett härligt driv. Här finner du ett intressant och utvecklande jobb med engagerade och kompetenta medarbetare, ett företag som vill utvecklas vidare tillsammans med dig.

Om ansökan

Skicka in din ansökan innehållande CV samt ett personligt brev till manuel@centralbyggarna.se Urval och intervjuer sker löpande.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår VD, Manuel Santos på telefonnummer 08-128 552 01. Läs mer om företaget på www.centralbyggarna.se